Naujienos
Su Kalėdų Seneliu …!

Su Kalėdų Seneliu …!

Baltais, šaltais, lietingais, vėjuotais žingsneliais artėja šventės – Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai. Visi, maži ir dideli, laukia švenčių! Vaikai laukia labiausiai. Kiekvieno mažo vaiko širdelėje gyvena stebuklas – tai Kalėdų senelis ir jo dovanos.

Nuo ankstaus ryto darželyje šventinė nuotaika ir šurmulys su tuo pačiu pasikartojančiu klausimu: ,,Kada?! Kada ateis Kalėdų senelis?!“.Kalėdų senelio laukėme darželio kieme.16 valanda –jo atvykimo laikas. Jau laikas… o Kalėdų senelio dar nėra…Tik kiškiai linksmi išdykauja, nes jie irgi laukia dovanų ir nykštuko, kuris išėjo ieškoti Kalėdų senelio. Kiškiai šoka, mėtosi sniego gniūžtėmis, kviečia vaikus dainuoti, šokti. Laukti reikia linksmai. Visi kartu „gaudo snaiges“, stebi, kaip „šoka snaigės“… Triukšmingą šventės laukimą išgirsta girinukas.Jis saugoja mišką nuo triukšmo. Bet juk šventės! Į šventinį šurmulį įsitraukia girinukas ir jį aplanko šventinė nuojauta.

Kiškiai žvalgosi nykštuko ir Kalėdų senelio. Kad būtų linksmiau laukti sugalvoja „bėgti į mišką ir nulipdyti senį besmegį“.Pasirodo senis besmegenis visai turi proto. Jis irgi užsikrečia šventine nuotaika šoka, dainuoja, mankštinasi. O kur Kalėdų senelis? Gal nykštukas jo nerado? Nykštukas miške, kieme, mieste ieškojo Kalėdų senelio. Nerado. Gal jis ant stogo? Juk Kalėdų senelis kartais lenda pro kaminus. Užlipęs ant stogo jis rado pėdsakus. Gal jie Kalėdų senelio? Pašvietęs žibintu žemyn jis pamato atvažiuojantį Kalėdų senelį.

Džiaugsmas ir tikėjimas stebuklu apgaubė vaikų širdeles. Kalėdų senelis išklausė vaikų linkėjimų, pasidžiaugė,kad vaikai kiekvienais metais jį džiugina eilėraščiais, dainelėmis, gerais darbeliais.O Kalėdų senelis kiekvienais metais džiugina visus dovanomis. Ačiū, Kalėdų seneli!

„Bitučių“ grupės mokytoja Rosita Ulinskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *