Naujienos
Logopedės savanoriška veikla        

Logopedės savanoriška veikla        

Savanorystė – tai ne tik visuomeninė veikla. Tai – būdas tobulėti, įgyti naujų žinių, patirties bei išbandyti save.

„Didžiausias mokytojo pasiekimas yra sugebėjimas pažadinti mokinio kūrybiškumą ir žingeidumą“ – tai Alberto Einšteino sentencija, kuri įkvepia.

Smalsumas yra raktas į kiekvieno vaiko širdį, nes smalsumo vedinas vaikas užsimiršta ir lengvai įveikia visus jam kylančius sunkumus. Savo darbe vadovaujuosi taisykle, kad mokytis vaikas turi taip, jog nesuprastų, kad jis mokosi – per kūrybiškas užduotis, per žaidimą ir atradimą. Viso gyvenimo pagrindai yra dedami būtent ikimokykliniame amžiuje.

Su ikimokyklinio amžiaus vaikais dirbu neilgai, bet mėgaujuosi degančiomis jų akimis, kai ugdomoji veikla mažiesiems būna įdomi, o jų metu pateikiu įvairias mokymosi priemonės bei sukuriu estetišką aplinką. Didelį dėmesį skiriu vaikų kalbos lavinimui bei bendradarbiavimui su tėvais. Mano nuomone, specialistas, esantis šalia vaiko, turi būti ne tik mokytojas, bet ir jo draugas, pagalbininkas. Kaip svarbiausias gero specialisto savybes išskiriu empatiją ir vaiko pažinimą.

Esu baigusi Kauno kolegijos ikimokyklinio ugdymo pedagogikos profesinio bakalauro laipsnį, Pedagogo kvalifikaciją. Vėliau baigiau bakalauro studijų programą ,,Specialioji pedagogika ir logopedija“ Vilniaus universitete.

Į Birštono vaikų l/d ,,Vyturėlis“ atėjau padrąsinta kolegės ir šiandien šiuo sprendimu labai džiaugiuosi, nes darbas čia įkvepia atliekamos veiklos prasmingumu.

Savanorišką veiklą vykdysiu (vesiu logopedines pratybas lankantiems vaikams) nuo 2024 balandžio 2 dienos iki gegužės 3 dienos.  Pratybos vyksta logopedo kabinete. Pratybų intensyvumas, trukmė, turinys priklauso nuo jų kalbėjimo ir kalbos sutrikimų struktūros, amžiaus, individualių galių.

Logopedė
Vilma Kizevičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *