Naujienos
Vyturėliai ,,Dainų dainelėje“

Vyturėliai ,,Dainų dainelėje“

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ – unikalus nacionalinės kultūros reiškinys, pritraukiantis daugiausia dalyvių, turintis ilgametes tradicijas ir neturintis analogų pasaulio šalyse. Konkursas užgimė 1974 metų pavasarį ir organizuojamas kas antrus metus. Konkursą nuo pat jo pradžios rengia Švietimo ir mokslo ministerija kartu su  Nacionaline Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Gruodžio 20 d. Birštono meno mokyklos koncertų salėje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ Birštono miesto savivaldybės etapo koncertas.

Lopšeliui-darželiui ,,Vyturėlis“ atstovavo 3 jaunųjų dainininkų ansambliai, kurie dalyvavo jauniausioje A amžiaus grupių kategorijoje. Pati jauniausia konkurso solistė 4 metukų Goda Rukaitė, Kristofas Nojus Gudelevičius ir mišrus vokalinis ansamblis: Ignas Petkevičius, Karilė Čižikaitė, Sofija Daškevičiūtė, Milana Valatkaitė, Barbora Kušnerovaitė, Žemyna Japkevičiūtė. Mišrus vokalinis ansamblis buvo atrinktas kaip nugalėtojas ir turės galimybę dalyvauti 2 konkurso etape.

Dėkojame mūsų mažiesiems už gražius pasirodymus, linkime toliau tobulėti ir ateityje savo balsais džiuginti mūsų bendruomenę. O nugalėtojams linkime tolimesnės sėkmės 2-ąjame zoniniame etape, kuris vyks 2024 m. sausio 25 d. Vilkaviškyje.

Muzikos mokytoja
Rita Frendzelienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *