Naujienos
Šventinis rytmetis „Septintaškė boružėlė“

Šventinis rytmetis „Septintaškė boružėlė“

Šiandien įvyko popietė „Boružėlė septintaškė”. „Boružėlių” grupės mokytojos Kristina ir Edita pakvietė priešmokyklinių grupių vaikučius susipažinti su botužėlėmis. Vaikams buvo pateikta daug informacijos apie boružėles: jų vystymosi ciklas, kūno dalys, kuo minta, kur gyvena, ką simbolizuoja jų raudona spalva, kokių ir kiek Lietuvoje randama rūšių ir dar įvairiausių žinių. Vaikučiai labai susikaupę klausėsi, o po to dalyvavo viktorinoje. O čia ir galėjo pademonstruoti savo žinias. 
Viktorinos metu netrūko įdomių klausimų. Vaikams teko pasukti galveles ir įminti mįsles, atsakyti į klausimus apie boružėles bei jų gyvenimą. Mūsų šaunūs priešmokyklinukai beveik visi žinojo atsakymus į šiuos klausimus. Viktorinos eigoje vaikams teko atlikti ir kūrybinę-praktinę užduotėlę: iš gamtinės medžiagos sukurti boružėlę, Atlikti matematinius veiksmus, sudėlioti ir parašyti žodžius.
Visos priešmokyklinukų komandos parodė savo gebėjimus bendrauti, bendradarbiauti, dirbti komandoje, logiškai mąstyti, drąsiai atsakinėti į pateiktus klausimus, nebijoti būti kūrybiškiems. 
Vaikams buvo didžiulė staigmena, nes juos aplankė būsimos mokytojos: Jolita Simonaitytė, Asta Ferevičienė, Vaida Vasiljevė. Jos pasveikino vaikus, pasidžiaugė jų gebėjimais ir pakvietė į mokyklą. 
Mažasis princas teigė, kad egzistuoja tokia griežta taisyklė: atsikeli ryte, nusiprausi, susitvarkai — ir iškart sutvarkyk savo planetą (A. de S. Egziuperi „Mažasis princas“). Ir mes linkime jums to paties: mylėkime ir saugokime gamtą bei mažuosius jos gyventojus – vabzdžius.
 
Mokytoja
Edita Bagdonienė
.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *