Naujienos
Civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos

Civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos

Birštono vaikų lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“ vyko priešgaisrinės saugos evakuacijos pratybos. Pratybų tikslas – praktiškai atlikti vaikų bei personalo evakavimą, mokyti, kaip elgtis darželyje kilus gaisrui, tobulinti evakavimo organizavimą bei veiksmų koordinavimą tarp lopšelio  darželio vadovybės, personalo, susidarius ekstremaliajam įvykiui (gaisrui). Šiomis pratybomis siekiama tobulinti praktinius įgūdžius, evakuojant lopšelio- darželio ugdytinius ir darbuotojus gaisro atveju.

Pratybų metu, pirmame aukšte minkšto inventoriaus sandėlyje, imituotas gaisras. Darbuotojų evakavimas iš pastato vyksta evakavimo numatyta tvarka, artimiausiu išėjimu iki lauko (jei jis nėra apimtas liepsnos arba didelės koncentracijos dūmų kiekio).Visi pratybų dalyviai privalo nepanikuodami ir laikydamiesi viešosios tvarkos judėti į lauką, o pasiekę lauką, eiti į gaisrinės saugos instrukcijoje numatytą žmonių susirinkimo vietą. Pratybų nariai turi susiskaičiuoti išėjusių iš pastato visų  žmonių skaičių, o paskutiniams, direktoriui ir ūkvedei, patikrinti ar visos patalpos tuščios. Paskutiniam pasiekusiam susirinkimo vietą  užfiksuoti evakavimosi iš pastato trukmę.

Šios pratybos – praktinių gebėjimų ugdymas, siekiant  užtikrinti visapusį vaikų saugumą, mokėjimą saugiai gyventi ir atsakingai elgtis iškilus pavojui.

Direktorius
Almantas Jakimavičius

📸 Nuotraukos: Almanto Jakimavičiaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *